Как да хванете Rayquaza в Pokémon Emerald: 12 стъпки

Съдържание:

Как да хванете Rayquaza в Pokémon Emerald: 12 стъпки
Как да хванете Rayquaza в Pokémon Emerald: 12 стъпки

Видео: Как да хванете Rayquaza в Pokémon Emerald: 12 стъпки

Видео: Как да хванете Rayquaza в Pokémon Emerald: 12 стъпки
Видео: Как лазером очистить ржавое шасси Range Rover. Дневники мастерской | Эдд Чайна 2024, Може
Anonim

Rayquaza е легендарен покемон, който може да победи всеки треньор, дори и Elite Four, с лекота. За да хванете Rayquaza, можете да следвате двата метода, изброени в тази статия. Имайте предвид обаче, че няма да можете да го хванете първия път, когато го срещнете в небесния стълб. Ако успеете да събудите Rayquaza и да го видите в действие в Sootopolis Town, можете да се върнете към небесния стълб, за да се биете и да го заловите.

Стъпка

Част 1 от 2: Изпълнете задължителните предпоставки

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 1
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 1

Стъпка 1. Уверете се, че можете да стигнете до небесния стълб, който е на север от град Pacifidlog

Няма да можете да стигнете до тези две места в началото на играта. Следователно, ако не можете да стигнете до Pacifidlog Town, няма да можете да хванете Rayquaza.

Pacifidlog Town е западно от Route 131 и може да бъде посетен, след като завършите по -голямата част от историята на играта

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 2
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 2

Стъпка 2. Купете велосипед Mach

Няма да можете да хванете Rayquaza, ако нямате велосипед Mach. За да хванете този покемон, ще трябва да преминете през място, откъдето може да мине само мотора.

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 3
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 3

Стъпка 3. Донесете поне един покемон, който може да използва HM тип „Surf“

" Трябва да преминете морето с HM Surf, за да стигнете до мястото, където се намира Rayquaza. Ако сте завършили по -голямата част от историята на играта, можете лесно да намерите този HM. Ако нямате HM Surf, можете да го получите, като победите Gym Leader в Petalburg City.

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 4
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 4

Стъпка 4. Тренирайте множество покемони до поне ниво 70, за да победите Rayquaza

Rayquaza е най -силният покемон в играта и е на ниво 70, когато се биете с него. За да го хванете, ще ви трябват покемони, които са достатъчно силни, за да се справят с неговите атаки.

Можете да хванете Rayquaza преди или след победата над Elite Four

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 5
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 5

Стъпка 5. Купете поне 30 до 40 ултра топки или използвайте майсторски топки

Ако имате Master Ball, можете да го използвате, за да хванете Rayquaza автоматично. Ако обаче нямате Master Ball, можете да използвате Ultra Ball, стига да имате някои Pokémon, които могат да го отслабят.

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 6
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 6

Стъпка 6. Уверете се, че вашият Pokémon има силно движение, като „Sleep“, „Freeze“или „Paralyze“, ако не сте използвали Master Ball, за да хванете Rayquaza

Този ход може да помогне за по -лесното хващане на Rayquaza и да му попречи да атакува вашия Pokémon за няколко хода. Имайте предвид, че колкото по -високо е нивото на покемоните, използващи това движение, толкова по -голям е шансът атаката на хода да удари Rayquaza.

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 7
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 7

Стъпка 7. Знайте, че не можете да хванете Rayquaza първия път, когато го срещнете

В основната история на играта ще срещнете Rayquaza, когато достигнете небесния стълб за първи път. Покемоните обаче си тръгват веднага щом го видите. Можете да се съберете отново с Rayquaza, когато той се бие с Kyogre и Groudon. В кадъра, който се появява, след като събудите Rayquaza и отлетите за Sootopolis, Rayquaza ще се появи и ще спре битката между двата покемона. След това Rayquaza ще си тръгне. Когато кътсцената приключи, можете да се върнете към небесния стълб, за да хванете Rayquaza.

Ако не сте стигнали до тази кътсцена, още не можете да хванете Rayquaza

Част 2 от 2: Хващане на Rayquaza

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 8
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 8

Стъпка 1. Отлетете до Pacifidlog Town и използвайте Surf, за да преминете морето до пещерата, която е североизточно от града

От центъра на Pokémon в средата на град Pacifidlog, се насочете североизточно от града и през каменния лабиринт, за да стигнете до пещерата, където е Rayquaza.

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 9
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 9

Стъпка 2. Използвайте Mach Bike, за да преминете през напукания под, докато стигнете до последния етаж на небесния стълб

Небесният стълб е малка площ, която има две врати над нея. Можете да влезете през вратата, за да стигнете до последния етаж на небесния стълб. Ако видите напукан под, използвайте Mach Bike, за да преминете през него бързо, без да спирате. Ще паднете в дупката, ако вървите или спрете върху нея.

Районът на небесния стълб съдържа много мощни покемони. Можете обаче да избегнете тези покемони с Макс Репел. Това може да помогне за поддържане на HP на Pokémon високо, докато не се биете с Rayquaza

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 10
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 10

Стъпка 3. Запазете данните от играта, преди да се биете с Rayquaza на последния етаж на Sky Pillar

Имате само един шанс да хванете Rayquaza. Затова се уверете, че сте запазили данните за играта, в случай че не успеете да ги хванете. Ако Rayquaza избяга, бие ви или се провали (припадне), трябва да опитате да му се отбиете, като заредите данни за играта (заредете играта).

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 11
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 11

Стъпка 4. Атакувайте Rayquaza, докато неговата HP лента стане жълта или червена

Някои ходове като „False Swipe“и „Tackle“само намаляват малко HP на Rayquaza. Следователно можете да използвате това движение, за да предотвратите припадането на Rayquaza, докато се опитвате да намалите HP.

Ако имате Master Ball, можете да го използвате при първия завой, за да хванете автоматично Rayquaza

Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 12
Хванете Rayquaza в Pokemon Emerald Step 12

Стъпка 5. Използвайте Move "Sleep", "Paralyze" или "Freeze", преди да хвърлите Ultra Ball

Използвайте един от тези ходове, преди да хвърлите Ultra Ball. Ако не успеете да хванете Rayquaza, Ultra Ball, който използвате след това, ще има по -голям шанс да го хванете. Следователно, не е нужно да продължавате да атакувате Rayquaza, дори ако ултра топката, която хвърляте, не успее да го хване. Просто трябва да използвате движение, което го приспива или замразява, и продължавайте да хвърляте ултра топки, докато не го хванете.

Съвети

  • Имайте предвид, че няма трикове, които да увеличат шансовете ви да хванете Rayquaza. Само Move и тип Poké Ball могат да увеличат шанса.
  • Майсторската топка винаги ще успее да хване всеки покемон.
  • False Swipe и Super Fang могат да се използват за намаляване на HP на Rayquaza с 1 HP, без да го накара да припадне.
  • Трябва да използвате велосипеда Mach, за да стигнете до последния етаж на небесния стълб. В противен случай ще паднете, когато прекосите напукания под.
  • Ако използвате Game Boy Advance и играете на Pokémon Emerald на вашия компютър, можете да запишете данните за играта си и да опитате да хванете Rayquaza с помощта на всяка Poké Ball. Просто трябва да го приспивате, за да го хванете. Ако не успеете и останете без Poké Balls, можете да презаредите играта.
  • Rayquaza може да се появи като блестящ покемон, както всеки друг покемон. Блестящи покемони са покемони, които имат различен цвят от обикновено и блестят, когато се бият с други покемони. Шансовете да намерите блестящи покемони обаче са много малки. Имате само шанс 1 към 8192.
  • Можете да използвате Master Ball, ако имате проблеми с улавянето на Rayquaza. Не е нужно да се притеснявате за използването му, защото има само два други покемона на същото ниво като Rayquaza, а именно Kyogre и Groudon.
  • Rayquaza е дракон и летящ тип покемон. Този покемон не може да се противопостави с атаки от наземен тип. Приказни покемони са много ефективни срещу покемони от тип Дракон. Добра идея е да направите стратегия, преди да се биете с Rayquaza.

Внимание

  • Обърнете внимание, че трите легендарни покемона, налични в Pokémon Emerald, а именно Rayquaza, Kyogre и Groudon, са на ниво 70.
  • Rayquaza има много мощни движения, като Outrage, Fly, Extreme Speed и Rest. Обърнете внимание, че и трите легендарни покемона в Pokémon Emerald имат почивка. Затова се уверете, че сте се подготвили, преди да се биете с него.

Препоръчано: